Interview

De passie van Stijntje Kobus:

‘Ik voel het als een zegen om te zingen in de omlijsting van deze band’

Pingelende pianotoetsen klinken tot diep in de nacht in een café. Vrouwen met golvende lokken en cocktailjurken aan galmen over de eikenhouten tafels die gevuld zijn met cognac, wijn en sentiment. Mannen in pak, walmende sigaren, krakende stemmen. Jazz uit de jaren dertig. Stijntje Kobus kan je er alles over vertellen.

Samen met haar man Jo speelt Stijntje in de jazzband Sweet Momma Jones. Hij is basgitarist, zij zingt. En dat is niet toevallig, want Jazz lijkt de bindende factor in hun leven. Tijdens een conferentie waar haar man optrad in zijn band ontmoetten ze elkaar, een tijd later verhuisde Stijntje naar Tilburg en begon met zingen in de band van Jo.

Na hun verhuizing naar Utrecht begon Stijntje met Complete Vocal Technique. Door deze cursus van een jaar leerde ze wat ze allemaal kon doen met haar stem. ‘Ik heb mijn eigen stem ontdekt en alle mogelijkheden.  Zonde om hier niets mee te doen.’ En zo ontstond de wens om weer een band te beginnen.

Na drie jaar is Sweet Momma Jones helemaal op elkaar afgestemd. Stijntje zegt: ‘ik voel het als een zegen om te zingen in de omlijsting van deze band.’ En hun succes formule? ‘Elkaar de vrijheid gunnen en de ruimte geven om uit te blinken op het podium.’

Stijntje treedt met Sweet Momma Jones vooral op tijdens bruiloften, maar de band wil in de toekomst ook graag in cafés staan. Er zijn zelfs plannen voor een demo. En wat dacht je van een open avond waar iedere deelnemer five minutes of fame krijgt op een podium? ‘Dat moeten we maar eens doen,’ was Stijntjes reactie hierop.

Dus wil je weten hoeveel noten Stijntje op haar zang heeft? Kom dan eens langs bij een van haar optredens en geniet van de old time Jazz en zwoele klanken van Stijntje Kobus.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s